Verslagen 2015

Vignobles Dampt

Een nieuwe aanpak voor de verslaggeving

Chateau Cap Leon Veyrin – Listrac Medoc

Op vrijdag 20 november 2015 was Mevrouw Nathalie Meyre van Chateau Cap Veyrin uit Listrac-Medoc te gast op de degustatieavond van Commanderij De Mandel.
Zij verblijft in ons land als gaste op de proeverij van Topwijnen. In samenwerking met Peter Lesage werd beslist de avond met haar medewerking te organiseren.

Domaine Germain Père & Fils – St. Romain

Je vindt hier eerst een overzicht van de voorbije wisselvallige wijnjaren in Bourgogne.

2012

Champagne René Beaudouin

Het huis René Beaudouin is vrij gekend in onze Commanderij en is zo’n voorbeeld van een kleinschalige werkende champagnefamilie die prima prijs-kwaliteitcuvées op de markt zet.

Nogent L’Abbesse is gelegen in het departement van de Marne op een 10 tal km ten oosten van Reims.  De wijngaarden bestaan voor 95% uit de Chardonnay druif en de rest Pinot Noir en Pinot Meunier.

Weingut Ankermühle

Zuid Afrika

Bij de hoge opkomst sprak voorzitter André het vermoeden uit dat de leden via internet hun huiswerk gemaakt hadden om te oordelen of ze naar deze degustatie zouden komen en ze hadden gezien dat de wijnen beloftevol waren.

Blindproef - Frankrijk, Spanje, Italië

Kapittelbanket

Cumulus Wines

Via de importateur Winetime uit Nieuwpoort werd de afspraak gemaakt voor een degustatie op 9 januari 2015 van Australische wijnen van het wijnhuis Cumulus uit Orange Australië in aanwezigheid van hun Europese vertegenwoordiger, Michael Fischer, Business Development Manager EMEA.

Hier volgt een korte samenvatting van de inleiding door dhr. Fisher.