Verslagen 2017

Domaine Francis Burn - Elzas

Voor heel wat leden van de Commanderij was het een blij weerzien met de sympathieke Francis BURN, die in februari 2006 en een vijftiental jaren geleden reeds bij ons te gast was. De selectie van de wijnen werd door de heer BURN zelf gemaakt waarbij hij de diversiteit van zijn aanbod centraal stelt.

Domaine Verdot met Vinotheek

In samenwerking met de Vinotheek uit Roeselare verwelkomen we Dhr. en Mevr. David Fourtout, een charismatisch figuur die over elk aspect van de wijnbouw een eigen visie en unieke methodiek heeft als geen ander.

Blindproef in het vooruitzicht van het nationaal examen

Wit

WW1 Sauvignon Blanc Bordeaux Château La Verrière 2016

Lichtgeel,helder, fonkelend.
In de neus: intens, citrus, steenfruit, groene appel, buxus, ribesbloemetjes.

Openingsavond met champagnes uit diverse regio’s

Tijdens de septemberdegustatie van onze Commanderij De Mandel Roeselare werd een thema-avond georganiseerd met acht champagnecuvées. De grande maisons werden links gelaten, de selectie van de vignerons werd gebaseerd op vakliteratuur, wedstrijduitslagen, Guide Hachette, enz… rekening houdende met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Slotavond

Zuid Afrika in samenwerking met de Vinotheek

Chateau La Marzelle – St. Emilion Grand Cru Classé

Château La Marzelle Saint-Emilion Grand Cru Classé opnieuw te gast bij Commanderij De Mandel!

Het prestigieuze domein ‘La Marzelle’ werd in de 18-de eeuw al vernoemd op een kaart. Het domein ligt langs de weg van Libourne naar Saint-Emilion, tegen Pomerol aan, op: ‘la Haute Terrasse de Saint- Emilion’.

Italie

Kapittelbanket

Leden kunnen de foto's van tijdens de receptie en aan tafel raadplegen onder Artikels.

Verenigde Staten