Verslagen 2013

Château Dacher de Delmonte

Voorzitter André verwelkomde voor een volle zaal de wijnproducenten, het zeer sympathieke echtpaar Francine Dacher en Alain Capdevielle uit Listrac (20, route du Moulin de Laborde).

Domaine de Montbuisson - Tourbes

Domaine de Montbuisson uit 34120 Tourbes Frankrijk.

Bernadette en Benoit Fettweis uit Verviers verlieten enkele jaren terug België om in de Languedoc aan een nieuw leven te beginnen, meer bepaald in Tourbes, nabij Pézenas, het dorpje van Molière op een 40 minuten rijden van Montpellier.

Blindproef met wijnen uit de kelder in het kader van het examen meester/grootmeester

Er zijn vanuit onze Gilde maar twee kandidaten voor het examen voor ‘Grootmeester’. Er zijn geen kandidaten voor de titel van ‘Meester’. Maar toch zijn we allemaal wat zenuwachtiger toegekomen dan anders.
Er is een ongewoon grote opkomst hoewel een 10-tal trouwe leden met pijn in het hart zich voor deze avond hebben verontschuldigd.

Rias Baixas

Rias Baixas

We ontmoetten een bijzondere man, Germán Muñoz (zeg maar Moenjo), een Spanjaard ,die ‘Vlaams’ wil leren omdat zijn schoonmoeder een Waalse is, maar afkomstig uit Vlaanderen en die 25 procent van de genen van zijn zonen bepaald heeft. Geef toe, dat is een stevig gevoelsargument om Vlaams te leren.

Degustatie Jerez

De Sherry verovert Commanderij De Mandel: Spaanse furie en Spaanse passie

“Ola! Qué tal!”
Daar wist ik heel even niet wat op gezegd. “Oh, ja …” even overschakelen: “My name is Luc. Nice to meet you.”

Château CASTIGNO uit Assignan

Foto's kapittelbanket - receptie en aan tafel.

Giuseppe Cortese

Grootmeesters Franky Taelman en zijn echtgenote Resi bezochten tijdens hun verlof de B&B op Azienda Agricola Giuseppe Cortese – via rabaja 35 - Barbaresco .
www.cortesegiuseppe.it

Strada Da Rabajà, 80 12050 Barbaresco
Cuneo Piemonte, Italië Tel : 173635131

Blindproef