Verslagen 2018

Roemenie met Tezauro

Roemeense wijnen

Liliac Sauvignon Blanc 2017 - 13 ° alc.

Zeer licht strogeel, helder, zeer lichte parel.

Domaine La Gontarde

Het wijndomein La Gontarde uit Visan (Enclave des Papes-Vaucluse) was reeds bij ons te gast op 17 oktober 2014. Met Mieke Willaert en Geert Claeys werd toen de afspraak gemaakt om een nieuwe degustatie te organiseren met de aangekochte wijnen. Vandaag komen er ook enkele recentere witte wijnen en een rosé aan bod.

Cahors

Deze streek in het zuidwesten meer bepaald in de Midi-Pyrénées in het departement Lot (Quercy) , ongeveer 200 Km ten oosten van Bordeaux. Ze kreeg in 1971 haar status van AOP (enkel voor rode wijn). Momenteel teelt men er ongeveer 4500 ha wijngaarden, waarvan 3500 AOC Cahors en 1000 IGP Côtes du Lot.

Franciacorta

 

Franciacorta

 

Slotavond gildejaar 2017-2018

Leden kunnen het verslag van de Algemene Vergadering en de foto’s van tijdens de receptie en aan tafel raadplegen onder Artikels.

Bai Gorri - Rioja

Enkele gegevens

Beplante oppervlakte: 63,2 ha
Productie: 650000 flessen waarvan 75% rode wijn, 15% rosé wijn, 10% witte wijn
Oogst: 100% manueel

Rode druivenrassen:
Temperanillo 85,3%, Garnacha 9,9%, Mazuelo 2,6%, Graciano 0,2%, Maturana Tinta < dan 0,1%

Domaine Chêne

De Mâconnais is het meest zuidelijke deel van de Bourgogne. Deze streek van zo’n 35 km lang bij 10 km breed, tussen Sennecey-le-Grand en Saint-Vérand (bekijk de schrijfwijze !). De wijnregio werd in 900 gesticht door de benedictijner monniken van Cluny.  Ze wordt gedomineerd door de beroemde rotsen van Solutré en Vergisson.

Chili – met het huis Declercq uit Kortrijk

Vooreerst een bijzonder woord van dank aan Bert De Clerck die de wijnen voor deze degustatieavond aanbracht en van commentaar heeft voorzien.

De selectie was buitengewoon en deze degustatie heeft onze mening over Chileense wijn bijgesteld.

Kapittelbanket met Champagne Beaudouin en Château Laroze - St. Emilion

Leden kunnen de foto's van tijdens de receptie en aan tafel raadplegen onder Artikels.

Domaine Fourmone

Het bestuur vond dat met deze kelderwijnen van Domaine Fourmone, Gigondas en Vacqueyras, maar eens naar een zeer alternatieve volgorde van degusteren moest worden gezocht. De leden, die al wat langer waren aangesloten, hadden al minstens één degustatie van het domein meegemaakt. Sommigen bezochten het ook en velen hebben sommige van die wijnen in hun eigen kleder liggen.